zondag 24 juli 2011

Vakantie 2011

We hebben net een lekkere vakantie in ons eigen landje achter de rug. We hadden een huisje gehuurd in Overijssel, in het gebied dat Salland heet.
Dit was ons huisje, er waren allerlei terrassen zodat je overal in het zonnetje of schaduw kon zitten. Wat we dan ook deden. Het was eigenlijk heel slecht weer in Nederland, vooral Noord-Holland had last van veel regen. Maar wij hebben het heerlijk gehad: overdag mooi weer en 's avonds of 's nachts viel de regen bij ons.

Dit was het uitzicht wat we hadden vanuit de woonkamer, en zo mooi was de gehele tuin. En volop vogeltjes en vlinders. Ik heb daar zelfs een goudvink gezien, en die heb ik nog niet hier in nederland gezien. Op het park waar we zaten waren de huisjes allemaal prive eigendom, dus het was een mooi onderhouden park en je had helemaal geen last van je buren -  als ze er al waren natuurlijk.
We hebben veel leuke dingen gedaan waar onder het rijden van een route in een golfkarretje. Dit was blijkbaar net nieuw daar (voor ons ook) want we hadden onderweg veel bekijks. De route ging over de weg, door de landerijen en een stukje over de Holterberg. Het was erg grappig om te doen, wel koud, er stond een fris windje die dag.

Ook zijn we naar een tuincentrum van Boomkamp - Borne geweest. Er zijn daar zo'n 52 modeltuinen en allemaal even mooi om te zien. Dat was ook echt genieten en ideeen opdoen voor thuis, maar onze tuin is niet zo groot. Er was daar genoeg te zien, lekker kopje koffie gedronken met appeltaart erbij, jammie.




Verder hebben we nog gefietst - dit kan je daar ook erg veel - en gewandeld in het bos. Dat is altijd fijn om te doen, lekker door de bossen zwerfen en kijken wat je allemaal tegenkomt. En dan vooral de kleine paadjes nemen. Dan zie je het echte bos.....



Ook hebben we nog een aantal musea bezocht. We zijn naar het Historisch Museum van Deventer geweest. Hier zie je de historie van het ontstaan van Deventer. Deventer is natuurlijk ook bekend van de grote boekenmarkt die ze elk jaar hebben. Verder zijn we nog naar het Motor Museum in Raalte geweest, en hebben we een tentoonstelling van de kunstenaar Rob Scholten geweest. Dit was in het landhuis Nijenhuis.






Ook zijn we nog een paar keer uiteten geweest, onder andere naar het pannekoekenhuis en dat was erg lekker. Kortom we hebben heerlijk genoten van een mooie rustige vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten